Rode bieten met mierikswortelsaus en kaasblini’s

Dit recept is geschikt voor 4 personen. Met het * wordt aangegeven welke producten te koop zijn bij Texelse Kost. Nog belangrijk: het beslag van de blini's moet enkele uren rusten. 

Voor de blini’s
Nodig:
200 gram boekweitmeel, gezeefd
mespunt zout
2 eieren
3 dl melk
2 el olie
100 gram geraspte (geiten)kaas
boter om te bakken
Bereiden:
Doe het meel en het zout in een grote kom.
Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de boter.
Klop alles tot een glad beslag.
Laat dit enkele uren rusten
Verwarm de boter in een koekenpan en bak van het beslag, drie tegelijk, goudbruine kaas blini's.

Voor de rode bieten met mierikswortelsaus
Nodig:
500 gram gekookte rode bieten, in blokjes
2 uien, gehalveerd en in dunne ringen
3 el fijngesneden verse dille
1,25 dl zure room
4 el mierikswortelsaus (potje)
olijfolie
zout en peper
Bereiden:
Verhit de olie en roerbak de uien 10 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de rode bietjes toe, breng het geheel op smaak met zout en peper.
Roerbak 5 minuten, tot de bietjes heet zijn en de geur van de ui goed vrijkomt.
Roer de dille erdoor, schep op de borden.
Roer de mierikswortelsaus door de zure room.
Leg op elk bord een toef saus op de bieten. Serveer direct