Goed voor iedereen
Texelse Kost vindt het erg belangrijk dat de boeren blijven boeren, want zonder hen is er geen voedsel voor ons. Iedereen moet ervan kunnen profiteren. 

Goed voor onze producenten

De aangesloten producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun product. Zij bepalen deze zelf. Het percentage dat Texelse Kost op de inkoopsprijs doet is net genoeg om de kosten van de opslag en de verwerking hiervan te dekken. We kunnen onze prijzen laag houden, omdat er geen tussenhandel tussen zit en omdat de leden samen de coöperatie draaiende te houden. Daarom vragen we van onze leden een bijdrage in natura (werkgroepen zoals de PR-groep, activiteitengroep, marktgroep, zaterdagwinkel), voor losse klusjes en/of financieel. 

Goed voor onze klanten en leden

We willen dat gezond, lokaal voedsel voor iedereen toegankelijk is. We bieden de producten voor een mooie prijs aan via de kraam of webwinkel. Daarnaast kopen we bij voorkeur in bij biologische of onbespoten moestuin producenten, dit is duurzaam en beter voor de Texelse bodemDe prijzen van de producten zijn zeer redelijk. Zeker als u lid wordt van Texelse Kost. Door een bijdrage in natura te leveren kunt u zelfs uw lidmaatschap (deels) terugverdienen. 

Goed voor onze gezondheid en de gezondheid van ons milieu

Onderzoek wijst keer op keer uit dat voedsel dat vrij is van chemische meststoffen, bestrijdingsmiddelen en medicijnen, bijdraagt aan de gezondheid van de mensen die het eten. Daar willen we een bijdrage aan leveren.  Er wordt voor Texelse Kost bij-vriendelijk geproduceerd.

Goed voor de samenwerking
Bij Texelse Kost hebben consumenten en producenten nauw contact met elkaar. We weten van elkaar wat we belangrijk vinden. Korte lijnen zorgen voor een sterk netwerk.