Lokaal en duurzaam  

Texelse Kost werkt uitsluitend lokaal. Dat levert duurzaam en bij-vriendelijk geproduceerde producten voor de lokale markt op, zonder onnodig transport.  

Lokale producenten: de aangesloten producenten telen op biologische (SKAL-gecertificeerde) of zeer bewuste wijze, zonder (onbespoten moestuin) of met beperkt (gewone moestuin) gebruik van chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen (onbespoten moestuin). Alle producten worden dus bij-vriendelijk geproduceert. Het vlees komt van dieren die een zo diervriendelijk / -waardig mogelijk leven hebben genoten, met gebruikmaking van zo min mogelijk medicijnen. Zo werken de producenten duurzaam en dragen ze positief bij aan een gezond en lokaal Texels milieu.

Lokaal voedsel: we eten van de grond waar we op leven en wat over is komt (middels composteren) weer in diezelfde grond terecht. Lokaal voedsel is duurzaam. Het draagt bij aan het in stand houden van de lokale voedsel- en voedingsstoffenketen voor mens en dier.  

Lokale economie: lokaal telen en verkopen van voedsel ondersteunt en versterkt de lokale economie. De duurzame geldstromen blijven op het eiland.